Žene koje se viđaju s razvedenim muškarcima prave ove velike greške

Žene koje se viđaju s razvedenim muškarcima prave ove velike greške
Share Button

Prvi meseci veze između žene i razvedenog muškarca donose brojne probleme i najčešće dovode do raskida.
Razvod je za mnoge traumatično iskustvo, a frustracije koje nastaju nakon završetka braka često se prenose i na buduće emotivne veze.

Your Tango prenosi iskustvo devojaka koja su napravile nekoliko velikih grešaka kada je započela vezu s razvedenim muškarcem.

Ignorisanje njegovog mišljenja o deci

Vezu s muškarcem koji ima decu trebalo bi započeti s otvorenim kartama.

„Iako je rekao da želi decu, s vremenom su se stvari promenile, a ja sam ignorisala njegove signale. Imao je dvoje dece iz prvog braka, a onda je rekao da bi želeo jedno sa mnom. Ubrzo sam shvatila da je promenio mišljenje“, objašnjava jedna devojka.

Umesto tumačenja znakova, trebalo bi se suočiti s problemom, posebno ako partner već ima decu. Korisno je već na početku saznati imate li iste planove oko proširenja porodice.

Učestvovanje u svađi s bivšom suprugom

Pre nego što se započne veza s razvedenim muškarcem, trebalo bi proveriti kakve su njegove emocije prema bivšoj ženi.

„Imala sam osećaj da sam deo njihove veze. Stalno je govorio o njoj. To izaziva veliku napetost, a onda se odražava na kvalitet naše veze i donosi stres“, navodi devojka u svojoj ispovesti.

Ovakve situacije mogu se izbeći ako partner samostalno rešava problem iz prošlosti.

Brza odluka o zajedničkom životu

Pre nego što se koferi spakuju, trebalo bi proceniti vredi li provesti ostatak života s takvom osobom. Bolje da sve opcije budu otvorene, nego doneti konačnu odluku koja će izazvati kajanje.

„Kada smo odlučili da započnemo zajednički život, preuzeli smo puno novih uloga. Preuzela sam odgovornost za naše domaćinstvo i poželela da upoznam njegovu decu. Ipak, nismo provodili više vremena zajedno, što je donelo dodatni stres“, objašnjava ona.

Nekada je odvojeni život mnogo bolji za vezu. Kohabitacija podrazumeva niz novih uloga, a mnogi ljudi nisu spremni za velike promene.

Razlike u finansijskom statusu

Provera materijalnih mogućnosti doneće odgovor može li par zajednički da uživa zajedno.

„Imao je slabija primanja, a morao je da plaća alimentaciju. To je ograničilo broj aktivnosti pogodnih za zajedničko uživanje. Htela sam da putujemo više, ali sam na putovanja odlazila samostalno. Platila bih samo kada bi on želeo  da ide sa mnom“, navodi jedna devojka.

Muškarci su nekada vrlo osetljivi kada je reč o primanjima pa im ponos ne dopušta da žena plaća umesto njih. Kada su primanja partnera na sličnom nivou, onda je i manje problema zbog novca.

Manjak kvalitetnog vremena

Dogovor oko zajedničkog vremena mora biti postignut. Kada muškarac ima obaveze oko dece iz prvog braka i probleme koji se nastavljaju nakon razvoda, partnerka nekada pomisli da gubi vreme s njim.

„Bio je to veliki izazov jer je partner radio noćnu smenu. Vikendom je želeo da bude s decom pa smo mnogo slobodnog vremena proveli odvojeno“, objašnjava devojka.

Deca jesu prioritet, ali se loša organizacija vremena odražava na kvalitet veze nakon razvoda.

Krstarica.com

Share Button
(Visited 1.729 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *