U ovim zemljama plaćaju ljude da imaju seks!

U ovim zemljama plaćaju ljude da imaju seks!
Share Button

U nekoliko država ova godina je bila loša što se tiče seksa.

Pri tom ne mislimo na seks pojedinih ljudi, već na to da prosto ni na nivou pojedinih država ove godine seks nije bio „na određenom nivou“.

Možda ćete pomisliti kako je ovo zapravo dobra stvar s obzirom na to da često slušamo priče o tome kako je planeta prenaseljena, ali ovo može da bude loše za neke zemlje. Ako se u nekoj zemlji iznenada smanji radna snaga jer jedna generacija ode u penziju i nema ko da je zameni, nastaju problemi sa socijalnom pomoći i mnogi drugi. Ovo su samo neke od zemalja koje suočavaju sa ovim ozbiljnim problemom.

 Španiji je natalitet kritično smanjen, a neki stručnjaci su unajmljeni kako bi se ova situacija preokrenula.

Hong Kongu je populacija isto smanjena i prosek je 1,8 deteta po jednoj ženi. U 2013. godini vlasti su obećale novčanu nadoknadu kako bi ohrabrile parove da imaju decu. Ovo je bilo inspirisano sličnom metodom koju su primenjivali u Singapuru.

Singapur

Singapur, Foto: Profimedia

Italiji je prosek 1,43 deteta po jednoj ženi što je ispod evropskog proseka. Oni su pokrenuli brojne kampanje pod sloganima „Lepota ne zna za godine, plodnost zna“. Nažalost, pokazalo se da su one čist neuspeh.

Indija nema problem sa plodnošću, ali se Parsi zajednica ipak smanjuje. Njihova strategija takođe je podrazumevala reklame, samo što su njihove propagirale seks bez kondoma – „Budite odgovorni i nemojte koristiti kondom večeras“. Danska ima prosek 1,73 deteta po jednoj ženi pa je jedna agencija za putovanja obećala trogodišnja sredstva za svu decu koja su začeta na putovanju uplaćenom kod ove agencije.

Problem je jako veliki u Rusiji, pa je 2007. godine 12. septembar proglašem nacionalnim Danom začeća. Bio je to nacionalni praznik koji je trebao da podstakne stanovnike da začnu bebu. Žene koje bi rodile devet meseci kasnije dobijale su frižidere na poklon. Inovativni Japan dosetio se da iskoristi robota u povećanju nataliteta, naime, grupa studenata predstavila je 2010. godine Jotaro, robota specijalizovanog da parove uči roditeljstvu, piše Telegraf.

Singapur ima najniži prosek sa 0,81 detetom po ženi. Zemlja tzroši oko 1,6 milijardi funti godišnje na program koji ohrabruje parove da imaju više seksa, piše Independent. Oni su čak i ograničili broj jednokrevetnih soba kako bi učinili ljude bližima i pomogli im u nameri da dobiju bebu. Južna Koreja promoviše koncept porodice na sve moguće načine, od novca parovima koji imaju više od jednog deteta do kancelarija koje gase svetlo svake srede u 19 časova za takozvani „porodični dan“.

AUTOR: 

Foto: Profimedia

 

Share Button
(Visited 632 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × five =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.