Svaka druga žena sanja o seksu sa prijateljicom.

Svaka druga žena sanja o seksu sa prijateljicom.
Share Button

Naučna istraživanja sprovedena na državnom univerzitetu Bois u američkom Ajdahu, ukazuju na to da većinu žena seksualno privlači isti pol, a ta se osobina čak povećava s godinama.

Žene vole da eksperimentišu.

U eksperimentu su učestvovale 484 heteroseksualne žene. Rezultati su pokazali da 60 od sto njih seksualno privlače druge žene, 45 odsto ih se već ljubilo sa osobama istog spola, a 50 posto ih mašta o lezbijskom seksu.

Voditelj istraživačkog tima, profesorica psihologije Elizabet Morgan, tvrdi da u većini slučajeva žene osećaju neku „privlačnost“ prema drugim ženama, te se ne mogu sa njima povezati samo prijateljski.

„Takav odnos može se objasniti dugim telefonskim razgovorima koji traju satima između prijateljica dok gledaju neku televizijsku seriju“, kazala je Morgan. Naučnici veruju da se žensko prijateljstvo, zapravo, vrlo malo razlikuje od romantične veze.

„Sve se zapravo menja sa godinama – starije žena postaju manje sklone ograničavati svoje seksualne okvire“, kazala je dr. Lisa Diamond, ko-autorica istraživanja koja je između ostalog posvetila više od 15 godina proučavanju lezbijskih veza.

021.rs

Foto: Profimedia
Share Button
(Visited 1.674 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + sixteen =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.