Punije žene su pametnije?

Share Button

Proučavajući 16.000 žena i devojaka, istraživači sUniverziteta Pitsburga i Kalifornije su zaključili da one „oblije“ i njihova deca postižu bolje rezutate na kognitivnim testovima, preneo je BBC.

Što je veća razlika između obima struka i kukova, tim bolje, tvrde autori pomenute studije, povezujući to sa vrstom masti koje se gomilaju na bedrima.

Naime, u ovom regionu talože se i mnogohvaljene omega-3 masne kiseline, koje unapređuju ne samo mentalne sposobnosti žena, nego, tokom trudnoće, i mentalne sposobnosti njihovog podmlatka.

Prema tvrdnjama američkih istraživača, muškarci nesvesno bivaju privučeni zaobljenom figurom, jer im je stalo i do inteligentnije partnerke, i do inteligentnije dece.

Ne slažu se, međutim, svi stručnjaci s ovim zaključcima. Tako Britanac Martin Tiv s Univerziteta Njukasla kaže da je teško razdvojiti uticaj masnih naslaga na kukovima od toga šta se jede, kao i da u svakom pojedinačnom slučaju treba uzeti u obzir i društveni sloj kojem dotična osoba pripada.

Osim toga, Tiv skreće pažnju da na listi osobina za kojima muškarci tragaju kod potencijalne partnerke, odnos obima struka i kukova kotira prilično nisko.

Share Button
(Visited 107 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + 15 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.