PET NAČINA DA SPASETE BRAK

Share Button

Pre nego što vaši odnosi pređu onu tačku posle koje nema povratka, odvojte malo vremena za malo nežnosti i pažnje sa partnerom.

loading…

Često se misli da se brak raspada zbog neverstva. Međutim, istina je da se većina brakova raspada jer uđete u svakodnevnu rutinu u kojoj počnete da zanemarujete jedno drugo i postanete dva stranca koja se sreću na ulazu ili izlazu kuće.

Ova promena nije iznenadna, već predstavlja skup malih, svakodnevnih stvari koje se nakupljaju i na kraju stvore veliki problem koji dovodi do razlaza. Naredni saveti će vam pomoći da udahnete novi život u vašu vezu.

1. Provodite kvalitetno zajedničko vreme

Prema statistikama, savremeni parovi dnevno zajedno provode samo dva i po sata, a od toga oko pola sata je potrošeno na gledanje televizije. Iako ovo može da vam zvuči bezazleno, to zajedničko vreme ne sme da vam protekne tako, već u činjenju nekih sitnih stvari zajedno, kao što su večera, šetnja, odlazak u bioskop, ili jednostavno komunicirajte jedno s drugim.

2. Ne gubite svoj identitet

Kada ste se upoznali bili ste samostalne osobe i postalo je neizbežno da posle određenog vremena to izbledi. Međutim, postojanje odvojenih interesa koji vas stimulišu kao individuu nužno je u svakoj vezi, jer ćete tako jedno drugom izgledati interesantnije.

3. Podstičite njegovo interesovanje

Seks u vezama na duge staze neće se uvek sresti sa čežnjom koju pamtimo iz ranijih dana, i u jednom trenutku može da postane rutina. Umesto da zbog toga izbegavate seks i pravite opravdanja kako vas boli glava, pokušajte da gledate na telo partnera na potpuno nov način – izbegavajte poznate pokrete i ispitujte nove erogene zone.

4. Posmatrajte jedno drugo novim očima

Nemojte se zaustaviti samo na seksu. Upotrebite ponovo otkrivenu želju za posmatranje jedno drugo potpuno novim očima. Tužna je činjenica da u svakoj vezi, nakon što pomislimo da moramo nekoga da „znamo“, mi želimo da ga ubacimo u jednu mentalnu kutiju gde njegove želje, neslaganja i pogledi na svet ostaju zauvek zamrznuti u našoj svesti. Svi mi se vremenom menjamo i ukoliko pratimo te promene, onda ćemo sigurno biti u mogućnosti da se uporedo razvijamo i u vezi.

5. Pokažite malo POŠTOVANJA

Naravno da se ništa od ovoga neće desiti ukoliko niste voljni da slušate jedno drugo sa pažnjom koju oboje zaslužujete. Veza se gradi na ljubavi, koja mora da se sagradi na osnovama zajedničkog poštovanja. Zlatno pravilo koje funkcioniše kod veza je da radite isto ono što biste želeli da radi i vaš partner i nikada nećete pogrešiti.

Imamluddasampapir.com/Izvor: press
Share Button
(Visited 35 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

17 + 1 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.