Ovo ste oduvek hteli da znate o ženskim grudima

Share Button

Bradavice, veličina i težina grudi, silikonske grudi…kada se radi o ženskom poprsju, muškarci imaju čitav niz pitanja. Jednim istraživanjem skupljena su neka od tih najčešćih pitanja, a evo i željno iščekivanih odgovora.

1137108-45

Doktori Džesika O’Rajli i Stefen de Vit odlučili su da daju odgovore na deset najčešćih pitanja muškaraca o ženskih grudima, i to baš na sve od uvučenih bradavica pa do doživljavanja orgazma putem stimulacije grudi, piše mensfitness.com.

Osetljivost bradavica

Ponekad ženama nakon seksa dodir na bradavicama baš i ne prija, pa tvrde kako im je to područje previše osetljivo. Naime, najizraženije erogene zone nabubre krvlju u trenutku najvećeg seksualnog uzbuđenja te zbog toga postaju vrlo osetljive na dodir.

Baš kao što glavić penisa može biti hipersenzitivan tokom i nakon orgazma, i bradavicama treba odmor nakon seksa. Ali, ne treba se zabrinjavati, jer nakon kratke pauze preterana osetljivost će prestati.

Veličina bradavica

Zašto neke žene imaju ekstremno velike bradavice, a neke male? Da li je ta veličina nasledna ili slučajna? Bradavice su poput otisaka prstiju i ne postoje dve potpuno iste. Budući da se bradavica i veličina areole odnosi na veličinu grudi, može se reći da je veličina bradavica nasledna. Na veličinu grudi utiče čitav niz drugih činilaca, poput godina, ishrane, trudnoće, menstruacije i ukupne telesne težine.

Uvučene bradavice

Baš kao što neki imaju uvučen, a neki ispupčen pupak, tako i neke žene imaju uvučene ili ispupčene bradavice. To je sasvim normalno i ne utiče na stimulaciju i nivo uzbuđenja. Kako kažu stručnjaci, to je još jedan od brojnih načina po kojem se ljudska tela razlikuju, a zbog toga se ne treba zabrinjavati.

Težina grudi

Da li ste se ikada zapitali koliko su teške prosečne grudi? Kako kažu stručnjaci, težina grudi, logično, zavisi od njihove veličini, ali i količine masnog i gustog tkiva u dojci. Budući da veličina grudi varira od žene do žene, prosečna težina grudi iznosi oko 650 grama za tipičnu veličinu brushaltera B ili C.

Velike ili male

Da li muškarce privlače veće grudi? Kako kažu stručnjaci, muškarce biološki privlače grudi, ali veličina nije uvek odlučujući faktor. Deo te privlačnosti verovatno je evolucijski jer ih grudi podsećaju na hranjenje. Što se tiče veličine, istraživanja pokazuju da su muškarci više zainteresovani za opšti izgled ženskog tela i proporcionalnost.

Gruba igra

I dok neke žene vole nešto grublje dodire po grudima, nekim ženama je to odbojno. Osetljivost grudi definitivno varira od žene do žene, baš kao i osetljivost na stopalima ili prag tolerancije boli. Osim toga, ako ženi jedan dan odgovaraju nešto grublji dodiri, drugi dan to možda neće biti tako, jer na percepciju užitka i boli utiču menstrualni ciklusi.

Opuštene grudi

Nakon određenog doba, iako nemaju dece i nisu dojile, ženama se grudi malo opuste, a to zavisi od kombinacije različitih faktora. Zadnja istraživanja su čak pokazala da dojenje gotovo uopšte ne utiče na opuštanje grudi, već brojni faktori kao što su godine, hormoni, trudnoća i genetika.

Orgazam

Da li je zaista moguće da žena doživi orgazam samo milovanjem grudi? Da, jednoglasno se slažu stručnjaci. Mali procenat žena može doživeti pravi orgazam nakon kratke stimulacije grudi, a stručnjaci još uvek izučavaju taj fenomen. Iako se pravi razlog još ne zna, oni smatraju da razlog leži u tome da se stimulacijom bradavica u mozgu aktiviraju ista područja kao i kod stimulacije klitorisa i vagine.

Implantanti

Mnogi muškarci se pitaju da li žene koje imaju implantate gube osećaj u grudima. Prema rečima stručnjaka, bilo kakva vrsta operacije može uzrokovati oštećenje živaca. Neke žene nakon ugradnje implantata kažu kako su nakon operacije izgubile osetljivost, posebno na području bradavica. Međutim ima različitih podataka, pa tako neke žene sa implantatima kažu da s novim grudima uživaju još više.

Leva i desna

Može li jedna dojka biti osetljivija od druge? Da, uobičajeno je da je jedna dojka (i bradavica) osetljivija od druge. Za muškarce je svakako poželjno da saznaju koja je osetljivija kod njihove partnerke. Često je to leva dojka, ali jedini način da budete sigurni je da je pitate.

Imamluddasampapir.com/24sata
Share Button
(Visited 121 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

12 + 14 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.