Oralni seks povećava rizik od nastanka raka grla

Oralni seks povećava rizik od nastanka raka grla
Share Button

Veruje se da oralni seks predstavlja glavni način za infekciju humanim papiloma virusom (HPV), koji se povezuje s cervikalnim rakom. Ta grupa virusa utiče na kožu i vlažnost membrana u telu, uključujući anus, grlić materice, usta i grlo.

Za rak je znak pitanja ali da se u potpunosti izgubi imunitet kod cak najmanje prehlade koja moze i do mesec dana da traje u to sam sigurna lakse oboljenje pluca i zeluca takodje
(cvetkovic mirjana,

HPV moze da izazove rak, ali i ne mora, sve zavisi od opsteg stanja organizma.
HPV sam po sebi ne izaziva slabljenje imuniteta, on ispoljava svoje infektivno dejstvo i posledicnu pojavu kondiloma ukoliko je imunitet vec oslabljen.

Tako inace vecina virusa i funkcionise. Mi smo im uvek izlozeni, ali od opsteg stanja organizma zavisi hocemo li se razboleti ili necemo. Sreca je sto je dosta virusa nestabilno na sobnoj temperaturi, pa blagovremeno pranje ruku moze dosta znaciti u prevenciji razlicitih zaraza.
Da se vratimo na gospodjin komentar. Simptomi koje ste vi opisali vise lice na simptome neke imunodeficijentne bolesti (npr. SIDA). Da podsetim, postoji razlika izmedju HIV poz osobe i osobe koja je obolela od SIDA-e.

Kad se razviju odredjeni simptomi kao sto su sklonost ka respiratornim infekcijama koje dugo traju, upale pluca, uporna pojava herpesa, kondilomi ili neka druga vrsta papiloma, zatim oboljenja koze koja su inace retka (odredjeni sarkomi)… mozda je tada vreme da se doticna osoba obrati lekaru.
Poenta moje price je da HPV ne dovodi do loseg imuniteta nego los imunitet omogucava virusu da „luduje“.
Samo mala napomena, nisu svi koji su imali HPV infekciju ili herpes ili bilo koje od gorenavedenih stanja inficirani HIV virusom.

IZVOR: KLIX.BA

Foto:Profimedia

Share Button
(Visited 737 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *