OPREZ Seksajte se da vas ne napadne neka boleština!

Share Button

Neka vam ovih osam razloga bude znak da od večeras pokušate da promenite lošu naviku, dok ne postane prekasno.

Da se razumemo – svi znamo da je seks jedna vrlo pozitivna stvar za naše telo, naš duh, našu vezu, ali puno je parova koji su već odavno izgubili rutinu učestalog seksa i to u tolikoj meri da više uopšte nemaju seks.

Puno je i samaca, koji baš kao i oni u paru s vremenom prestanu uopšte da razmišljaju o seksu i vode život bez njega. Šta god bili razlozi, znajte da bi to ipak trebalo da promenite, jer vaš život itekako trpi bez seksa, a telo vam vrlo verovatno već daje jasne signale koliko mu nedostaje.

Telo odrasle osobe nakon podužeg perioda bez seksa počinje da odašilja loše signale u mozak i zato postajete depresivniji, a sa smanjenim libidom smanjuje se i volja za mnogim stvarima.

Dake, nedostatak seksa nije samo stvar uspaljenosti ili neuspaljenosti – stvar je puno ozbiljnij od toga.

1. Podložniji ste bolestima

Mnogi su naučnici došli do otkrića – što s psihološkog što s medicinskog pogleda na problem da redovan seks ima znatan uticaj na podizanje imuniteta pa se tako u periodima pred zimu, s naglim promenama vremena, čak savetuje povećana količina seksa kako bi se organizam bolje štitio od virusa i bakterija.

2. Podložniji ste većem stresu

Sam nedostatak seksa već je dovoljno stresan, jer vaš organizam ne prima redovno dovoljnu količinu hormona koji čine da se osećate bolje pa se sa svakodnevnim nedaćama nosite lošije, teže, s više pesimizma.

3. Sve se teže uzbuđujete

Svako ko je ikada prošao neku fazu apstinencije zna da se s vremenom sve teže uopšte naterati na seks. Što se tiče žena, nedostatak seksa uticaće na njihov libido, a u slučaju muškaraca čak je moguća pojava erektalne disfunkcije. Na kraju, pričamo o delovima tela koji su pre svega mišići, a znamo šta se događa s mišićima ako ih ne koristimo.

4. Uzbuđenje nalazite u snovima

Od svih reakcija koje u nedostatku seksa pokazuje ljudsko telo jedna je okej – uzbuđenje koje vam nedostaje u pravom životu seli se u svet snova kako bi organizam barem malo mogao uživati u sekusalnom uzbuđenju. ali to bi ujedno trebalo da bude i jasan znak da u pravom životu nadoknadite ono što vam nedostaje.

5. Udaljujete se od partnera

Dokazano je da seks drži vezu zdravom – deca, porodica, navika – to su potrebe koje mnoge parove drže zajedno, ali seks, je ako niste znali, ona posebna veza koja će svaki odnos držati čvrsto i zadovoljno. Zdrav seks nije zato važan samo za zdrav život, već i za zdrave odnose, posebno ako u njemu odgajate decu.

6. Pada vam samopouzdanje

Ovo je jedna od karakteristika koju mnogi možda ne bi rekli o sebi, ali istina je – možda je vaša žudnja vrlo slaba, ali s nedostatkom seksa mnogi ljudi gube i samopouzdanje koje je prilično važno ne samo u vezi u kojoj ste, već u vezi sa svim ostalim ljudima s kojima dolazite u kontakt.

7. Muškarcima prete bolesti prostate

Kada govorimo o bolestima i raku prostate najčešće mislimo na starije osobe kojima su u godinama, ali i s nedostatkom seksa, opada funkcija njihovih reproduktivnih organa usled čega dolazi i do smanjenje zaštite prostate.

8. A ženama njihovih organa

Već smo spomenuli mišiće, a vagina je jedna od njih. Smanjenom upotrebom mišića oslabljulje vaginalni zid te dolazi do njene disfukcije. Zato čak i ako nemate redovan seks onda sebi možete pomoći barem redovnim izvođenjem Kegelovih vežbi (stezanjem i opuštanjem mišića vagine).

Izvor:AloFoto: Profimedia
Share Button
(Visited 857 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

8 + seven =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.