Naučno dokazano: Svi muškarci varaju

Naučno dokazano: Svi muškarci varaju
Share Button

Istraživanje koje je sproveo Univerzitet u Severnoj Karolini pokazalo je da postoje samo dve grupe muškaraca- oni koji varaju žene i oni koji bi ih varali.

Muškarci su, po svojoj prirodi, neverni ženama. Naučno je dokazano da postoje samo dve vrste muškaraca – oni koji varaju svoje žene i oni koji bi varali, ali iz nekog razloga to ne smeju ili ne mogu da urade.

Ovo je rezultat velikog sociološkog istraživanja Univerziteta u Severnoj Karolini tokom kojeg je u poslednjih deset godina bilo ispitano čak 40.000 oženjenih muškaraca iz Severne Amerike i Evrope, piše „Press“.

Istraživanje čiji će rezultati u stručnim časopisima zvanično biti objavljeni početkom septembra ove godine pokazuju da 63,7 odsto muškaraca redovno ili povremeno vara svoje žene, dok bi preostalih 36,3 odsto njih to učinilo samo kad bi im se pružila dovoljno dobra prilika, odnosno kada bi bili u mogućnosti.

Na početku istraživanja, kako piše američka štampa, oko deset odsto muškaraca je kategorički tvrdilo da su verni i da nikada i ne pomišljaju na preljubu, ali se kasnije tokom praćenja ispitanika i detaljnih anketa pokazalo da to nije tačno. Jednostavno, svi muškarci žele da imaju više žena i imaju potrebu da varaju, samo što se neki plaše da te svoje želje ispune, dok drugi jednostavno nemaju mogućnosti da to urade.

„Sa stanovišta morala, rezultati istraživanja su poražavajući, ali sa stanovišta prirode oni su sasvim očekivani. Znate, sada je samo naučno dokazano ono što se oduvek znalo, a to je da su muškarci u svojoj suštini zapravo mužjaci koji naprosto ne mogu da budu monogamni“, objašnjava profesorka En Sajmon, koja je bila angažovana na ovom istraživanju.

Prema njenim rečima, sa sigurnošću od 99 odsto može da se tvrdi da su svi muškarci na ovom svetu neverni.

„Muškarcima je nevernost u prirodi. To, međutim, ne znači da ne postoje verni muževi, već samo da i oni najverniji u potaji žele da varaju i manje ili više često razmišljaju o preljubi“, napominje profesorka Sajmon.

www.021.rs

Share Button
(Visited 622 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *