NAUČNICI SU UTVRDILI: Žene doživljavaju i do 60 orgazama u danu!

Share Button

Super-orgazmi se ne odnose na nekoliko orgazama u jednom odnosu već na nekoliko desetina njih. Istraživači su pratili četiri Britanke i zaključili zašto one to mogu, a druge žene ne.

Pitanje da li je sve ovo samo mit ili istina vodilo je tim istraživača u dokumentarcu „The super orgasm“. Oni su pratili su i istraživali pet različitih žena koje doživljavaju i do 60 orgazama dnevno.

Kako je to uopšte moguće, pitaju se naučnici godinama. Sada su otkrili i tvrde da je moguće da žena doživi tako nešto ako je opuštena, bavi se jogom, a njena veza sa partnerom je snažna. Istraživanje je opovrgnulo zaključke prethodnih studija da je super-orgazam mit.

Cilj istraživanja, i dokumentarca koji će uskoro biti prikazan je da se proveri da li su ove žene „drugačije“ od ostalih ili stvarno svaka žena može postići super-orgazam.
– Verujem da se žene, koje se lakše uzbuđuju od ostalih žena, brže i lakše koncentrišu na užitak. Gledam na seks kao na sviranje u bendu. Morate da usavršite svoj seksualni instrument pre nego što počnete da svirate sa drugima. I morate tome da posvetite vreme. Terapeutski je za sve ljude da se posvete užitku – zaključuje dr Lin Vajs u dokumentarcu.

Danika iz Saseksa u Engleskoj jedna od žena sa ovim „super moćima“. Kaže da nikad nije doživela orgazam dok nije na internetu našla informacije o tome kako da ga postigne posle rođenja deteta.

U dokumentarcu je pokazala da je, kad je bila jako opuštena, mogla da doživi višestruke orgazme.

– Mislim da je moje telo čekalo da prvo postanem majka, a tek onda da osetim super-orgazam. Otkad sam postala majka osetila sam svoj prvi orgazam – objasnila je Danika.
Natali kaže da ponekad ima do 60 orgazama noću i veruje da je to zato što nije u monogamnoj vezi i ima opušteniji pristup seksu, prenosi „Miror“.

– Ako sam sa prijateljem i već smo se „zaigrali“ i znamo se, verovatno ću imati 20-30 orgazma. Ako nemamo puno vremena, verovatno ću imati sedam do 10. Ako sam sama, verovatno će mi dosaditi posle četiru ili pet orgazma – prepričava Natali.
S druge strane, Fransiska kaže da je ključ njenih mnogobrojnih orgazama monogamija.
– Teško mi je da ih prebrojavam. Nije da ih brojiš kad vodiš ljubav sa muškarcem koga voliš. Jako dugo nisam znala da je to retka stvar i da nisu sve žene tako građene – objašnjava ona.

(24sata.hr)

Foto: Profimedia
Share Button
(Visited 1.020 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *