Najčešće varamo u 39. godini

Share Button

Neverstvo je jedan od najtežih udaraca za ljubavnu vezu, a u određenom životnom dobu dva puta smo više skloni preljubi.

Neverstvo je jedan od najtežih udaraca za ljubavnu vezu, a u određenom životnom dobu dva puta smo više skloni preljubi, pokazalo je istraživanje britanskog portala za pronalaženje partnera IllicitEncounters.com s više od milion korisnika.

„Najopasnija“ godina za preljubu je 39, što se objašnjava činjenicom da ona mnogima predstavlja prekretnicu u životu, neki ulaze u krizu srednjih godina, proživljavaju drugu mladost ili traže nova uzbuđenj

Takođe, istraživanje je pokazalo da su ljudi skloniji prevari u poslednjoj godini decenije (19, 29, 39, 49, 59…). Posle „prelomne“ 39. godine, najneverniji su 49-godišnjaci, pa oni koji su napunili 29.

– Zaključili smo da mnogi varaju kako bi pridobili partnerovu pažnju, posebno ako je on opterećen poslom i karijerom ili ne dobijaju od njega dovoljno ljubavi i nežnosti. Ne plaše se ni da će biti uhvaćeni u preljubi jer smatraju da time poručuju voljenoj osobi da bi trebalo da im posveti više pažnje, ako ih voli. Takođe, česta je i osvetnička preljuba, vraćanje istom merom – kažu predstavnici portala.

Ova stranica je objavila pet najčešćih razloga nevere, na prvom mestu je nedostatak strasti (76 procenata), zatim „prilika koja im se ukazala“ (54%), sledi osećaj dosade u vezi (46%), obnova kontakta sa starom ljubavi preko društvenih mreža (28%) i želja za promenom (22%).

Autor: Novosti online

Share Button
(Visited 26 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

14 − 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.