Muškarac će bolje da živi pored žene koja mu zvoca, a evo i zašto

Share Button

Žene koje poseduju jake ličnosti su pravi dragulj za partnera.

Naime, rezultati studije pokazuju da su žene koje više zvocaju dragocene partnerima jer im na taj način smanjuju rizik od dijabetesa.

Naravno, to ne znači da žena treba da vam zvoca 24/7, ali čovek koji pored sebe ima zahtevnu ženu ima daleko manju mogućnost da oboli od dijabetesa tipa dva.

Ovo je dokazala i udružena studija Univerzieta u Čikagu i Državnog univerziteta u Mičigenu koja kaže da loše raspoloženje partnera direktno utiče na onog drugog, izazivajući rizik od dijabetesa.

Parovima su postavljena pitanja koja se tiču kvaliteta njihove veze – da li su zadovoljni, koliko vremena provode zajedno, koliko su otvoreni jedno prema drugom, koliko često se njihov partner žali ili ih kritikuje.

Zapanjujući rezultati pokazuju da su muškarci koji su izjavili da ih žene neprestano kontrolišu, da su iritantne i nastrojene kritikovanju, imali daleko manji rizik od razvoja dijabetesa u budućnosti. Verovali ili ne, gore su prolazili muškarci koji su živeli miran i tih život uz ženu koja im nije „zvocala“.

Naučnici ove neverovatne rezultate objašnjavaju rečima da su zahtevne i iritantne žene upravo one koje pažljivo prate i zdravlje svog muža, ali i njegovo ponašanje, te su u svakom trenutku najbolje znale šta mu je potrebno.

(Telegraf.rs)

Foto: Shutterstock

 

Share Button
(Visited 854 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

seven + three =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.