Koliko seksa bi trebalo da imate prema vašim godinama? (FOTO) (GIF)

Koliko seksa bi trebalo da imate prema vašim godinama? (FOTO) (GIF)
Share Button

Većina parova se pita da li imaju normalan seksualni život i koliko odnosa je dovoljno u njihovoj vezi?

Većina parova se pita da li imaju normalan seksualni život i koliko odnosa je dovoljno? Stručnjaci sa Instituta ‚‚Kinsey pronašli“ su odgovor u novom istraživanju gde kažu koliko seksualnih odnosa treba da imate prema vašim godinama.

Iznenadiće vas podatak da mladi ljudi, u dobi između 18 i 29 godina, seks imaju u proseku 112 puta godišnje, što je u proseku dva puta sedmično.

foto: giphy

Osobe u dobi između 30 i 39 godina imaju seks 86 puta godišnje (1,6 sedmično), dok parovi u 40-im godinama imaju odnose 69 puta godišnje.

– Kako starimo tako se povećavaju šanse da obolimo od nekih hroničnih bolesti što negativno utiče na učestalost i kvalitet seksualnih aktivnosti – navodi se u studiji.

foto: profimedia

Iznenađujuće je što stručnjaci nisu istražili koliko seksualnih odnosa imaju ljudi stariji od 50 godina. Ranije istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta ‚‚Manchester“ analizirali su komentare osoba u dobi od 50 do 90 godina i zaključili da i ovi parovi uspevaju da održe seksualni život, uprkos zdravstvenim preprekama.

(Espreso.rs / Izvor: klix.ba)

Foto: profimedia
Share Button
(Visited 195.360 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + 19 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.