Koje je najbolje vreme za vođenje ljubavi: Znamo tačan sat i minut

Koje je najbolje vreme za vođenje ljubavi: Znamo tačan sat i minut
Share Button

U istraživanju na 1000 ispitanika koju je sprovela Forza Supplements, britanska kompanija koja se bavi proizvodnjom dodataka ishrani, otkrila je koje je tačno idealno vreme za prepuštanje užicima.

Naučnici kažu da će vas jutarnji seks napuniti endorfinima, a to vam neće samo popraviti raspoloženje nego će učiniti da budete dobre volje i izgurate dan pred vama.

Dubokim snom bi trebalo da spavate već u 22:10 – najveći deo obnavljajućeg sna, onog bez REM faze dogodi se pre ponoći, što je bitno za obnovu tkiva, imunitet, rast kostiju i mišića. Najzdravije je, dakle, ići u krevet što ranije da bi ujutru bili čili i verdi i na nogama u 6:45. Rano ustajanje čini vas proaktivnom, uspešnim u rešavanju problema i uspostavlja dobar srčani ritam, prenosi miss7.24sata.hr.

Pa onda hrana. Najbolje vreme za doručak je u 7;15, ručak bi trebalo da pojedete oko 12:15, a večeru u 18:10 kako bi vaš metabolizam savršeno radio. Vreme za malo alkohola? Ako ikako može, ne poslije 6 uveče, odnosno najmanje 4 sata pre odlaska na spavanje, da jetra ima vremena da očisti alkohol iz krvi.

I konačno dolazimo do seksa. Izgleda da je optimalno vreme za seks 7:30 ujutro, 45 minuta nakon što smo se probudili. Ustanite i uživajte, poručuju naučnici. Naime, ranojutarnji seks fantastičan jer snižava krvni pritisak,  smanjuje stres i pripremi vas na sve izazove koje vas čekaju toga dana.

Krstarica.com

Autor: Foto: Shutterstock
Share Button
(Visited 1.544 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *