Gledanje ženskih grudi muškarcima produžava život

Gledanje ženskih grudi muškarcima produžava život
Share Button

Deset zanimljivosti o ženskim grudima koje verovatno niste znali, jer upravo one prve uđu u vidno polje muškarca, kad ugleda neku ženu.

1. Vlasnica najvećih grudi na svetu nosi grudnjak veličine 100K

Brazilka Šejla Heršejl koja živi u Teksasu početkom 2009. godine nagrađena je titulom najvećih grudi na svetu od strane Ginisove knjige rekorda. Kako bi došla do ove teško zamislive veličine, Šejla je morala devet puta pod nož, a u svojim grudima ima tri i po litra silikona. Zaista neverovatno bizarno.

2. Postoje organizacije koje se bore za ženino pravo na toples

GoToples.org je američka nevladina organizacija koja tvrdi kako bi žensko pravo na hodanje ulicom golih grudi trebalo da bude omogućeno Ustavom i izjednačeno s muškim pravom da čini to isto. Pristalice ove ideje tvrde da ne postoji nijedno razumno opravdanje da muškarci slobodno šetaju ulicom golih grudi, dok žene za to mogu dobiti kaznu. U sklopu svojih aktivnosti redovno održavaju toples tribine, a više od polovine ljudi su, nimalo začuđujuće, muškarci.

3. Leva dojka je uglavnom veća od desne

Većini žena grudi nisu jednake veličine, a uglavnom se radi o tome da je leva malo veća od one desne. Ipak, razlika ponekad može da bude tako mala da mnoge žene uopšte ne primećuju razliku. I bradavice su uglavnom različitih veličina, a nije neobično da „pokazuju“ ka različitim smerovima.

4. Grudi su prva stvar koju muškarac primeti na ženi

Vjerujemo da će ovo malo koga začuditi. Istraživači sa Univerziteta u Velingtonu sproveli su studiju koja je pokazala kako su upravo grudi prva stvar koja uđe u vidno polje muškarca kad ugleda neku ženu. Ipak, to nipošto nije razlog da vas bude sramota, budući da je druga studija na istom Univerzitetu pokazala kako prizor ženskih grudi ima pozitivan uticaj na muško zdravlje, a gledanje grudi svaki dan može da im produži život za punih pet minuta.

5. I muškarci mogu da proizvode mleko

Znamo da ovo nije u direktnoj vezi sa ženskim grudima, ali svakako je zanimljiv podatak. Naime, uprkos tome što je ova pojava izuzetno retka, muškarci su sposobni da proizvedu „majčino“ mleko, budući da i oni imaju mlečne žlezde. Ipak, vredi napomenuti da je laktacija kod muškarca najčešće znak poremećenog rada hormona ili raka.

6. Britanke imaju najveće grudi u Evropi

Studija koju je sproveo proizvođač grudnjaka Triumph pokazala je kako žene u Velikoj Britaniji nose najveće grudnjake u Evropi. Više od polovine Britanki nosi četvorku ili veći broj. U stopu ih prate Dankinje. S druge strane, najmanje grudi u Evropi imaju Italijanke, gde 68 odsto žena nosi dvojku ili manji broj.

7. Prosečna dojka teška je oko pola kilograma

Svaka dojka doprinosi ukupnoj težini ženkog tela s oko 1,5 posto, a u sadržaju masnog tkiva učestvuju s 5-6 odsto.

8. I grudi se mogu ugojiti

Hemijski sastav grudi žene u ranim dvadesetima čini masno tkivo, mlečne žlezde i kolagen – vezivno tkivo koje im daje čvrstoću. Kako starimo, žlezde i procenat kolagena se smanjuju, a zamenjuje ih masno tkivo. Povećana težina i smanjena elastičnost čini grudi puno osetljivijima na silu teže, koja ih neumoljivo povlči prema dole.

9. Operacije grudi najčešće su plastične operacije na svetu

Više od dva miliona žena samo u SAD-u ima implante u grudima, a broj operacija veći je od rinoplastike (operacije nosa) i liposukcije zajedno, koje zauzimaju drugo i treće mesto. Prosečna starost u kojoj se žena odlučuje za stavljanje implatna jeste trideset i prva godina.

10. U Kini možete studirati grudnjake

Na Univerzitetu Hong Kong Polytechnic možete dobiti diplomu iz tzv. „bra studies“, odnosno postati stručnjak za dizajn i izradu grudnjaka. Na Univerzitetu tvrde kako njihovi studenti kasnije dobijaju poslove u predstavništvima nekih od najeminentnijih svetskih proizvođača grudnjaka.

Izvor: Cafe.ba

Foto: Shutterstock

Share Button
(Visited 1.747 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *