Evo zašto srećni parovi ne dele svoju ljubav na društvenim mrežama

Evo zašto srećni parovi ne dele svoju ljubav na društvenim mrežama
Share Button

Svi na društvenim mrežama imaju te „preslatke parove“ koji u svakom trenutku moraju svima pokazati koliko se vole, koliko su zaljubljeni i kako se super zabavljaju.

Stručnjaci kažu kako sretni parovi, ipak ne objavljuju svaki detalj svoje veze na društvenim mrežama. A ovo su razlozi…

Nemaju što dokazivati

Stručnjaci kažu kako je potreba za dijeljenjem detalja iz privatnog života povezana sa samopouzdanjem, odnosno s nedostatkom istoga. Objavljivanjem sretnih fotografija i statusa, kao i dobivanje pozitivnih komentara, parovi dižu samopouzdanje, te održavaju privid savršene veze.

Ako je osoba sretna i zadovoljna u vezi, ne gubi vrijeme dokazivanjem toga pred cijelim svijetom. To ne znači da nikad neće objaviti fotografiju, no da će svaki drugi dan stavljati zajedničke fotografije – neće.

Znaju da problem mogu samo oni riješiti

Znate one „jako sretne parove“ koji čim se posvađaju, to moraju podijeliti sa svim Facebook prijateljima. Ponekad samo stave tužan smajlić, ponekad pjesmu koja tačno ocrtava njihove poljuljane emocije i osjećaje, pa se nakon toga dušebrižnici javljaju i pitaju što je bilo, a onda ta osoba otvori dušu (ne privatnom porukom). Ovo je samo pokazatelj nezrelosti. Sretni parovi rješavaju probleme unutar četiri zida, a oni koji to pokušavaju na društvenim mrežama, problem samo pogoršavaju.

Sreća nisu lajkovi

Sretni parovi znaju da neće dobiti ništa objavljujući „dokaz“ da su sretni. Sreća je u tome da su zajedno, ne u tome da su objavili da su zajedno.

Nemaju potrebu za uspoređivanjem

Stručnjaci kažu da su sretniji oni koji ne koriste često društvene mreže, jer se ne upoređuju s kolegama, prijateljima, poznanicima…

U cijelom tom „modernom ludilu“ znamo zaboraviti da su zapravo bitni naši stvarni životi, naše veze, iskustva i osjećaji, a ne stalna potraga za internetskom popularnošću. Jedan lajk više-manje, zaista nije bitan.

(Izvor: radiosarajevo.ba)

Share Button
(Visited 387 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *