Evo zašto ih muškarci toliko vole

Share Button

Muškarce privlače žene koje imaju izbočenu zadnjicu jer to pokazuje da su žene „seksualno zainteresovane“, pokazuje novo istraživanje.

Zaobljena pozadina, kakvu imaju recimo Kim Kardašijan, Dženifer Lopez, privlačna je i muškarcima i ženama. Poenta je u tome što, da bi žene izbacile guzu, moraju karlicu da „pomere“ ka nazad, a prethodno istraživanje je pokazalo da ženke u životinjskom svetu to rade kako bi signalizirale mužjacima da su spremne za parenje.

Novo istraživanje je pokazalo da je takav položaj telo evoluirao i „prešao“ na ljude, te da tako žene pokazuju da su zainteresovane za nekog muškarca u seksualnom smislu.

„Ovo možda može da objasni zašto žene nose visoke štikle i zašto ih muškarci smatraju privlačnijim kada obuju štikle – jer je tada guza isturena“, objašnjava vodeći autor studije Farid Pažui iz Portugala.

Ako vas zanima kako je ovo istraživanje sprovedeno…

Naučnici su napravili šest kompjuterski generisanih 3D modela ženskog tela. Zadnji deo tela je prikazivan u različitim, ali „normalnim“ uglovima, a ti modeli su prikazani 82 muškaraca i žena sa prednje, zadnje i bočne strane.

Učesnici studije su ocenjivali atraktivnost modela u svakom položaju, a tehnologija koja prati pogled učesnika studije je beležila u šta su najviše gledali na fotografijama.

Rezultati su pokazali da, što je veći luk na leđima, odnosno što je zadnjica izbačenija, to je atraktivnija pripadnicima oba pola.

Autor: mondo.rs

Share Button
(Visited 516 times, 2 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen + 19 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.