Dobrog ljubavnika odaju maniri

Share Button

Dobrog ljubavnika ne otkriva samo način na koji vas gleda i osvaja, samouvereni stav i vitak stas.

AKO je verovati pojedinim stručnjacima za neverbalnu komunikaciju, dobrog ljubavnika ne otkriva samo način na koji vas gleda i osvaja, samouvereni stav i vitak stas, nego čitav niz, naizgled, banalnih stvari. Zato dame širom otvorite oči i pustite da vas intuicija i zapaženja dovedu do pravog…

loading…

Odnos prema hrani

Vrlo je tanka linija između hrane i strasti, pa kada izađete na ručak sa nekim, obratite pažnju na to kako jede.

– Bili toga svesni ili ne, zapažamo kako naš potencijalni partner jede i to dovodimo u vezu sa tim kakav je u krevetu – kaže komunikolog i stručnjak za govor tela Džudi Džejms. – Zbog toga ne čudi što mnogi prvi sastanak zakazuju u restoranu. Čim vidite da neko nije spreman da sa vama podeli obrok, znajte da je sebičan u seksu.

Džudi deli ljude na tri kategorije. U prvoj su proždrljivci, koje ćete prepoznati po tome što prebrzo i bez posvećenosti ubacuju hranu u usta. Na isti način, tvrdi stručnjak, pristupaju seksu, žele kratko i brzo zadovoljstvo. Njihova krajnost su gurmani, uživaoci u jelu, željni da dožive svaki zalogaj i isprobaju nove ukuse. Džejmsova ih smatra posvećenim i izuzetno senzualnim ljubavnicima. A između njih se nalaze „izbirljivci“ kod kojih je na meniju veoma skromna ponuda, jer većinu jela ne žele ni da probaju, pravdajući se da ih ne vole. Takvi su i u krevetu svedeni i sa ustaljenom rutinom.

Način govora

Želite sporog ili energičnog ljubavnika – pita Džejmsova. Ako biste radije drugog, birajte muškarce koji govore energično i strastveno, a ne one koji otežu i pričaju istim tonom. Komunikolog tvrdi da što je muški glas dublji, to je partner privlačniji i senzualniji damama, dok visoke tonove emituju manje strasne osobe. Ona objašnjava i da je ritam govora važan pokazatelj da li je neko Kazanova ili prosek.

– Kada muškarac brzo priča, odaje isti utisak kao tip koji nekoordinisano hoda. Dakle – smotano. A to znači da ne može da vas usreći u krevetu. Trebalo bi da znate i da onaj koji muca ili se često zbuni dok priča, uglavnom ima problem sa preuranjenom ejakulacijom – tvrdi Džudi.

Stručnjak za neverbalnu komunikaciju kaže da dublji, hrapaviji glas imaju dobri ljubavnici, što žene predosete. Monoton glas bez promene tonaliteta i izraza lica, naličje je nemaštovitog, dosadnog ljubavnika. S druge strane, dinamični govornici važe za uzbudljive partnere.

loading…

Pokret tela

Način na koji muškarac hoda, trči ili pleše, otkriva i šta od njega možete da očekujete u seksu. Džejmsova naglašava da su ritam i koordinacija i te kako potrebni za dobar ljubavni „ples“.

– Ne mora da bude savršen plesač da biste bili sigurni da je takav ljubavnik. Ali, ako primetite da potpuno promašuje ritam, ščepa vas dok stojite i hodate, u principu nema kapacitet da preterano zadovolji u krevetu. Ne možemo da se lažemo da nam nije važno da imamo partnera koji harmonično pokreće ruke i noge dok hoda ili igra – kaže stručnjak za neverbalnu komunikaciju.

Džudi ističe da je dobar plesač dobitna kombinacija. Ali, upozorava, ako preteruje sa nekim pokretima kako bi iskazao seksipil na plesnom podijumu i time privukao pažnju, to ukazuje da je egocentrik, koji nije sposoban da u seksu mnogo pruži partnerki jer je usredsređen na sebe.

Dodir

Ako muškarac na prvom sastanku počne prebrzo i prečesto da vas dodiruje, to je loš znak. To pokazuje da je sebičan, odlučan da vodi glavnu reč u vezi i važnije su mu njegove od vaših želja. Džejmsova, ipak, upozorava i da ni preterani stidljivci nisu dobri.

– Ukoliko vas dečko s kojim ste izašli uopšte ne dotakne, čak ni letimično da vam skloni kosu sa lica, to znači da je neiskusan, a ne samo fin. To sigurno znači i da nije dobar ljubavnik – kaže Džudi.

Don Žuan se izgleda nalazi između ove dve krajnosti, pa je poželjno da vas muškarac s vremena na vreme dotakne po ruci ili kolenu, a zatim sačeka da mu i uzvratite istom merom, jer to onda znači da ima inicijativu, ali uvažava i vaše želje.

– Taj balans otkriva da ima samopouzdanje i da vas poštuje, što je važno u krevetu – poručuje Džudi.

www.novosti.rs
loading…

Share Button
(Visited 37 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

four + 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.