Da li i vi ovo radite?

Share Button

Evo najčešćih grešaka koje prave sveže zaljubljeni parovi.

ljubav-zagrljaj-podrska

 Zaljubili ste se, imate osećaj da je baš ovaj put to „ono pravo“ i ne možete da shvatite kako ste uopšte živeli jedno bez drugog? Evo šta ne bi trebalo da radite, da ne biste sve uprskali:

loading…

Provodite svaki slobodan trenutak zajedno. Dajte vremena sebi i vašoj vezi, „sve i odmah“ nije najbolja životna deviza. Najpametnije što možete da uradite je da se upoznajete bez žurbe.

Sve živo objavljujete na društvenim mrežama. Promena statusa na Facebooku u „u vezi“ nema nikakvu težinu. Čuvajte svoju privatnost i uživajte u ljubavi.

Očekujete da vam partner bude na raspolganju 24 sata 7 dana u nedelji. To što ste u vezi ne znači da ostali delovi vašeg života treba da prestanu da postoje. Uživajte u druženju sa prijateljima, članovima porodice, u hobijima… U svemu onome što vas je činilo srećnim i pre nego što ste upoznali ljubav svog života.

Smatrate da je dužnost vašeg partnera da vas učini srećnim, sad kad ste u vezi. Ovakav stav je najefikasniji način da upropastite to lepo što se razvija među vama. Niko nije odgovoran za sreću drugih ljudi, i nikad ne biste smeli da se oslonite na to da će vas bilo ko osim vas samih učiniti srećnim.

Zapostavljate sebe zbog partnera. Bili ste zadovoljni sopstvenim životom i pre nego što ste se zaljubili, zar ne? Zašto biste sad odustali od bilo čega što vas usrećuje?

Pokušavate da ubrzate stvari. Večera povodom mesec dana otkako ste u vezi nije najbolji trenutak da zapodenete razgovor o braku i deci.

Analizirate svaki njegov ili njen treptaj, svaku reč koju izgovori, svaki SMS koji vam pošalje. Pretvorićete život u pakao i sebi i osobi sa kojom ste u vezi.

Poredite svoju vezu sa vezama vaših prijatelja. Nemojte to da radite. Prosto uživajte u onome što imate i radujte se što volite nekoga i što taj neko voli vas.

Partnera tretirate kao vaš mali „projekat“. Znate ono, divan je, ali… samo kad bi bio/bila malo… (dopišite sami). Prihvatite osobu koju volite onakvu kakva je. I ne zaboravite – to je sve vreme onaj isti čovek ili ona ista žena u koju ste se zaljubili.

Autor: Mondo
loading…

Share Button
(Visited 28 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

9 + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.