Ako „zaglavite“ sa psihopatom…

Share Button

Evo iskustva žene koja kaže da je udata za psihopatu.

Kada pomislite na psihopatu, verovatno u glavi stvorite sliku nekog ubice. Ali, nije baš sve tako kako zamišljate i možda psihopata ima u vašem okruženju više nego što mislite.

Džen Vajt, autorka knjige A Beautiful, Terrible Thing, naizgled ima savršen život kao manekenka i glumica koja u Njujorku živi sa svojim suprugom i dvoje dece.

Ali, nakon što je otkrila da je njen suprug imao aferu dok je ona bila u drugom stanju, shvatila je da je u braku sa psihopatom.

On je, prema njenim rečima, normalan, inteligentan i šarmantan, ali i osoba koja odbija da preuzme odgovornost za svoje postupke.

S obzirom na to da psihopate vešto manipulišu drugima – još i lakše ako vas zavede i zaljubite se u njega – Vajtova ističe znakove koji ga otkrivaju.

„Bombarduje“ vas ljubavlju

Iako je potpuno normalno da uživate u ljubavi dok traje faza medenog meseca u vašoj vezi, Vajtova kaže da će vas psihipata „bombardovati“ laskanjem i pažnjom na početku. Zbog toga ona to naziva „bombardovanje“ ljubavlju.

„Prvo ti se čini da je sve to previše, prenaglašeno, ali onda navikneš, kao da postaješ zavisan od toga“.

Okreće priču

Kada partneru kažete da nije u pravu u vezi sa nečim, koja je njegova reakcija? Da li se izvinjava i pokušava da razjasni stvari ili čitavu priču toliko izokrene da bi u vama izazvao sažaljenje?

Ako je ovo drugo, imate posla sa psihopatom.

Vajtova kaže da psihopate uvek igraju na kartu izazivanja sažaljenja, prave od sebe žrtvu jer računaju da će svaka osoba zdravog razuma osećati empatiju ili krivicu.

Loše veze

Ukoliko sumnjate da ste „zaglavili“ sa psihopatom, nije loše da malo istražite njegove/njene veze sa ljudima jer, kaže Vajtova, sve njihove veze imaju sličan ciklus.

Iza sebe najčešće nemaju dobre veze sa porodicom, imaju prekinuta prijateljstva i dugu listu bivših koje nazivaju „ludim“.

Na kraju, šta da radite ako sumnjate da ste zaglavili sa psihopatom?

Vajtova kaže da takvi ljudi od svega prave dramu, pa je teško čak i raskinuti vezu. Jedini savet koji ona može da vam da je da nakon raskida ne odgovarate na preterano dramatične poruke i pozive koje ćete neizbežno dobiti.

Autor: mondo.rs

Share Button
(Visited 242 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.