Ako vam se ne javi 36 sati posle prvog sastanka, zaboravite ga

Share Button

Iako se do sada verovalo u pravilo ‘od tri dana’ nakon prvog sastanka, koje znači da je stvar propala ako vam se druga strana ne javi u tom periodu, nova studija je pokazala da je prelomni period u stvari dug 36 sati.

Novo istraživanje, koje je sproveo ‘LoveGeist’ po naruždbi sajta Match.com pokazalo je da verovanje o tri dana treba zameniti onim od 1,52 dana, pa ako u tom vremenskom razmaku ne primite nijedan telefonski poziv ili poruku, treba da zaboravite na celu stvar.

Dakle, ako izađete na sastanak u subotu uveče, a druga strana se ne oglasi do ponedeljka u 11 sati i 48 minuta, šanse da će doći do drugog izlaska drastično su se smanjile.

‘Trodnevno pravilo je možda važilo u vremenu kada su svi koristili fiksne telefone, ali napredak tehnologije uveo je i revoluciju u svet ljubavnih sastanaka. Danas, kada svi neprestano sa sobom imaju mobilne telefone, tri dana čekanja da se javite nekome čini vas pomalo oholim. Najbolja stvar ovog novog pravila od 1,5 dana je što manje moramo da čekamo da saznamo da li se sviđamo njemu ili njoj’, kaže Kejt Tejlor, stručnjaki sa Match.com.

Studija je takođe pokazala da, kada se radi o dogovaranju za drugi sastanak, muškarci su mnogo uporniji od žena i čak 31 odsto pokušava da dogovoriti drugi ‘dejt’ dva ili tri puta pre nego što odustanu. Žene su, sa druge stranke, nestrpljivije i 28 odsto njih ne bi čekalo da se muškarac prvi javi već bi one poslale poruku.

Share Button
(Visited 133 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − five =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.