20 grešaka u seksu koje verovatno pravite

20 grešaka u seksu koje verovatno pravite
Share Button

Seks ne počinje, barem ne za žene, onda kada se skinete u spavaćoj sobi. Naučite da odvojite vreme samo za sebe i zavolite svoje telo. Povećajte svoje i partnerovo zadovoljstvo i izbegnite loš seks uz ove stručne savete.

1. Ne izdvajate vreme za sebe.

Žene imaju sklonost da brinu više za svoju decu, porodicu i najbolje prijatelje nego što brinu za sebe. Teško je podeliti sa nekim svoje telo kada nemate vremena za sebe. Izdvojite vreme za sebe svakog dana, nebitno je da li to znači da ćete izlakirati nokte na nogama, otići u teretanu ili pročitati knjigu. Ukoliko negujete sebe, bićete mentalno i fizički spremniji za seks.

2. Osećate se loše u vezi svog tela.

Možda se stidite svog stomačića, proširenih vena ili strija. Podsetite sebe da ste lepi i da telo nijedne osobe nije savršeno. Osim toga, sve su šanse da se Vaš partner ne usredsređuje na ono što Vi smatrate manama. On je verovatno srećan i uzbuđen što je sa Vama – ili se u suprotnom i ne biste našli u toj situaciji u kojoj ste. Prigrlite ono što obično odbacujete i veličajte ono što volite u vezi svog tela.

3. Ne govorite partneru ono što želite.

On ne može da Vam pročita misli, pa ukoliko ne doživljavate vrhunac, navodite ga – ali tako da ne povredite njegov ego. Ohrabrujte, nemojte kritikovati. Pokušajte da mu pomerite ruku do pravog mesta i navodite ga zvucima zadovoljstva, kao što su tihi uzdasi kada uradi nešto u čemu uživate. Ili mu recite ’Baš tu. To mi prija“.

4. Ne flertujete tokom dana.

Seks ne počinje, barem ne za žene, onda kada se skinete u spavaćoj sobi. Pošaljite svom partneru sugestivnu poruku ili ostavite poruku tokom dana ili prošapućite nešto seksi u njegovo uho pre nego što odete na posao ujutru. Kada konačno nađete vreme da se povežete fizički, Vaš mozak će biti spreman.

5. Veče izlaska ne provodite kako treba.

Pomislite na klasičan američki izlazak u gradu iz filmova. Posle dugog dana, kada sve već umorni, istuširate se i sređujete se. Potom jedete težak obrok i pijete isuviše alkohola. Posle toga, očekuje se da imate dovoljno energije za seks. Popijte vino i pojedite predelo kod kuće, vodite ljubav, a potom izađite i uživajte u večeri bez ičega što bi Vas opterećivalo.

6. Smatrate kako zbog korišćenja lubrikanta nešto nije u redu sa Vama.

Količina lubrikanta koju telo oslobađa nije uvek dobro merilo toga koliko ste uzbuđeni, pa nema potrebe ni stideti se zato što koristite u prodavnici kupljeni vodeni ili silikonski lubrikant. Na kraju krajeva, vlažniji seks je manje bolan i više u njemu uživate.

7. Niste darežljivi.

Hajde da kažemo da pružanje oralnog seksa i nije Vaša omiljena stvar, ali očekujete da Vam partner priušti povratno zadovoljstvo. Sve u voljenju i zdravom odnosu je davanje i uzimanje. Nije sve jednostavno.

8. Ne uspostavljate kontakt očima.

Bitno je da gledate partnera u oči tokom dana i naročito kada dođe do seksa. Ne gledajte u telefon, TV,  ne zatvarajte oči kada se nađete u postelji, jer Vas to zapravo izdvaja iz trenutka. Pokušajte da se povežete sa Vašim partnerom na jednom dubljem nivou tako što ćete se dobro udubiti u njega pogledom, a za to treba hrabrosti i činiće Vas ranjivijom. Kontakt očima se senzualan i intiman i neminovno je da će Vas još više uzbuditi.

9. Odbijate da pričate nevaljalo.

„Kada muškarac kaže, ’Voleo bih da sa mnom pričaš nevaljalo,’ žena čuje: ’Želim da baciš bombu“. Ali nevaljalo možete govoriti, a da ne izustite ni jednu jedinu psovku. Više se radi o slici, eksplicitnim instrukcijama. Na primer, mogli biste reći, „Volim kada se nežno trljaš o moje bradavice.“ Takođe se radi i o odabiru pravih reči. „Želim da se spustiš“ je daleko seksualno uzbudljivije nego reći „Da li bi me molim te oralno zadovoljio?“

10. Bacate se pravo na konkretan odnos.

Ne zaboravite na predigru. Ukoliko požurite sa penetracijom, seks može biti bolan i njegov penis može učiniti da se Vaš grlić oseća kao kakva vreća za udaranje. Što ste više uzbuđeni, to više vremena ima Vaša vagina da se izduži i proširi. Neka stvari postepeno vode ka seksu. Prvo se malo ljubite, skinite svoju i njegovu odeća lagano i jedno drugom pružite senzualne masaže.

11. Stavili ste slike svojih roditelja u spavaću sobu.

One Vas izbacuju iz raspoloženja za sex, pa ih lepo premestite u dnevni boravak. Na primer, ukoliko Vas je roditelj učio da je seks prljavi i pogrešan, slika te osobe osnažuje taj negativni uticaj i jednostavno Vas „hladi.“

12. Očekujete od njega da bude spreman u svako doba.

„Ponekad će posao ili stres u vezi sa novcem uticati na njegovu mogućnost postizanja erekcije. Upamtite da njegov problem sa erekcijom ne mora imati nikakve veze sa time koliko Vas on želi. Naravno, ukoliko se problem javlja često i konstantno, trebalo bi da poseti lekara, jer bi to mogao biti i znak za neka druga medicinska stanja.

13. Zaboravljate na smeh.

Morate zadržati smisao za humor tokom seksa. Sam odnos neće uvek proticati tako glatko kao što je to slučaj sa susretima u filmovima. Ukoliko se ne kikoćete na stvari koje ne idu svojim tokom, onda je mnogo veća verovatnoća da ćete se osećati anksiozno, što vrlo brzo može voditi ka tome da Vam vagina postane suva i da seks učini još neprijatnijim.

14. Nikada ne masturbirate.

Solo seks je najbolji način da saznate šta želite i šta Vam je potrebno da biste se zadovoljili. Osim toga, ono što Vam je nekada prijalo, možda više ne pali kod Vas i stoga provođenje vremena u istraživanju novih, vrelih tačaka zapravo može podići Vaš potencijal za zadovoljenje. Vaš partner bi u tome mogao i uživati.

15. Glumite orgazme.

Pravljenje lažnih zvukova sa vremena na vreme kako biste pomalo uzbudili Vašeg partnera je jedna stvar, ali nemojte lažirati orgazme. To je kao da govorite Vašem partneru da ono što on radi vodi ka Vašem vrhuncu, a to jednostavno nije istina. Ukoliko i ako seks krene stranputicom, on mora da zna zašto. Ne možete posle doći do njega i reći mu ’Nisam doživljavala orgazme.’“

16. Nikada zajedno ne probate nove stvari.

Bitno je stvari malo i promeniti – ne samo u spavaćoj sobi, već takođe i u životu. Ukoliko uvek imate iste izlaske, postaće pomalo dosadni. Stimulacija i rast zahtevaju određeni stepen promena. Da bi se uzbuđenje izgradilo, posetite novi restoran, pogledajte predstavu, posetite koncert ili pak vodite ljubav u hotelskoj sobi na jednu noć.

17. Očekujete da doživite orgazam brzo koliko i Vaš partner.

U proseku, muškarcu je potrebno od dva do pet minuta kako bi dosegnuo orgazam, dok ženi treba od 40 do 45 minuta. Iako praktično svi muškarci mogu da dožive orgazam putem penetracije, samo 15% do 20% žena doživljava orgazam putem seksa bez klitoralne stimulacije. Malo iste Vam može pomoći da daleko dogurate.

18. Ne posetite kupatilo pre nego što se bacite na seks.

Mokrite pre seksa. U suprotnom, Vaš partner se može osetiti omalovaženim ukoliko otrčite posle seksa i propustite malo kvalitetnog maženja. Ali imajte na umu sledeće: mnoge žene osete potrebu da mokre pošto se uzbude. Toliko su zabrinute da će se umokriti da se osećaju anksiozno te ne uživaju u onome što se može desiti – ženska ejakulacija, stanje u kom se tečnost oslobađa iz uretre. Obratite pažnju na Vaše telo kako biste počeli da uviđate razliku između ta dva osećaja.

19. Fokusirate se isuviše na orgazam.

Ukoliko se trudite da ga doživite, nikada nećete. Žene moraju biti potpuno opuštene da bi doživele orgazam. Pa, činite ono što morate da biste se relaksirali i oslobdili tenzija pre seksa. Obucite komforan donji veš. Prigušite svetla. Uživajte u toploj kupki – ili još bolje u toplom tuširanju sa partnerom i senzualno jedno drugo masirajte nekim mirisnim kupkama.

20. Imate seks u bolnim pozama.

Možda Vaš muž voli seks odpozadi, ali kada god ga imate, Vas jednostavno boli. Čak i ako to njega čini srećnim, niko ne bi trebao da radi nešto što je bolno. Napravite kompromise. Ukoliko on voli tu pozu, jer može da Vam vidi zadnjicu, probajte pozu „kašike“ u kojoj oboje ležite na boku, a on je iza Vas. Na taj način, on verovatno neće prodirati toliko duboko u Vas pa Vas neće ni toliko boleti.

Autor:www.top-shop.rs

Foto: Shutterstock, ilustracija

Share Button
(Visited 16.848 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *