To je prilično čudno, naročito kad se uzme u obzir da u prvih par godina veze nismo mogli da skinemo ruke jedno sa drugog, a u poljupcima sam naročito uživala. A kada sam primetila da mi poljupci ne prijaju, uskoro je došlo i saznanje da mi nije ni do seksa sa njim. On je vremenom sve više skraćivao predigru kako bismo što pre došli do seksa, dok je nekad bio u stanju da me satima ljubi svuda po telu. Ja sam, s druge strane, insistirala da mu što češće pružam oralni seks, kako ne bih morala da ga ljubim. Nekad sam volela misionarsku pozu, a sad sam počela da insistiram na „dogi stajlu“ samo kako bih sprečila ljubljenje u usta.

On to nije ni primećivao, a i to me je bolelo. Uopšte nije video da se moje ponašanje prema njemu menja. I zbog toga sam još manje želela seks sa njim. A počela sam i da ga mrzim.

Primetila sam i da je on prestao da dodiruje mene, osim kada ćeli seks. Nije me više tek tako hvatao za ruku ili milovao po leđima. Veče bismo proveli što dalje na kauču jedno od drugog, lica zagnjurenih u telefone. Sasvim smo ignorisali jedno drugo.

A onda se i seks proredio. Prvo jednom nedeljno. Pa jednom u dve nedelje. Jednom mesečno.

Počeli smo da se svađamo, a onda sam čula još jednu teoriju – muškarci poistovećuju seks sa ljubavlju. I smatraju da nema ljubavi ako nema seksa. Tako je funkcionisao moj muž, a meni je s druge strane bilo potrebno da se osećam voljeno da bi bilo seksa. Dakle, oboje smo se osećali zapostavljeno.

Išla sam čak i na terapiju i preklinjala terapeuta da mi objasni kako sam se to od žene koja obožava i želi seks pretvorila u ovo. Šta sam to radila pogrešno? Pričali smo o tome kako žene u nekim periodima života mrze svoja tela, kako se osećaju loše kada vide prve znakove starenja. I da, i to me je mučilo. Kada bih videla u ogledalu da mi nekad divno poprsje ide sve bliže pupku, nisam mogla a da se ne osetim loše. S druge strane je moj muž terapeutu rekao da sam okrutna i da odbijam seks sa njim. A terapeut nam je rekao da moramo da razgovaramo. I tada smo prestali da idemo kod njega.

Isprobavali smo nove stvari. Kupili smo vibrator. Probali smo i vezivanje. Sve ovo je, što se mene tiče, pomagalo jer smo produžili predigru, a to mi je i falilo. Ipak, on nikako nije priznavao da je skoro sasvim ukunuo predigru.

– Ali ljubim te i dodirujem te! Šta još treba da radim? – pitao me je. Odgovorila sam mu da nije dosta to što mi 30 sekundi ljubi grudi. Nakon toga je bilo još gore jer je na silu pokušavao da završi sa predigrom a prosto sam osećala kako odbrojava u sebi.

A onda se desilo neočekivano. Bili smo na putovanju u Kaliforniji, gde je marihuana legalna. I podlegli smo iskušenju. Kupili smo malo i vratili se u hotel. I sve je bilo savršeno. Duga predigra, strastveni poljupci i polako i nežno vođenje ljubavi. Sve zajedno trajalo je duže od dva sata.

I nijednom nisam ni pomislila na to kako mi telo izgleda. Njegovi poljupci mi se nisu gadili,  već su mi ponovo bili lepi.

Posle toga smo dugo pričali i smejali se, kako nismo godinama. I nešto se u nama promenilo, jer i posle te marihuana, sada ponovo imamo dobar seks. I najbolje od svega je što se ljubimo. Često i dugo. Držimo se za ruke, smešimo se jedno drugom, i i dalje uveče piljimo svako u svoj telefon, ali naslonjeni jedno na drugo. Izgleda da strast može da se vrati. Kakva divna novost.

(yourtango.com)Foto:PROFIMEDIA