Iskrena priča o vezi sa starijim muškarcem: Stariji je od mene 24 godine, ali ja sam srećna žena

Share Button

Veze koje su izvan uobičajnih društvenih granica su često osuđivane u društvu. Međutim, Marija je odlučila da podeli sa svetom iskrenu ispovest o tome kako se ljubav ne može smestiti u uobičajene društvene okvire.

Bila sam u prepunom kafiću, jedne vrele julske večeri, kada sam uspela da sakupim dovoljno hrabrosti u tečnom stanju i priđem svojoj budućoj ljubavi života.

loading…

On: visok, mišićav, izrazito crne kose, sivih očiju i dubokim hrapavim glasom. Bila sam hipnotisana. Ali kada sam mu predložila da ponovo odemo negde zajedno na pivo, ljubazno i bez oklevanja rekao mi je „Ne“.

Ognjen mi je kasnije priznao da sam mu bila lepa i zanimljiva, ali postojala je jedna činjenica koja mi nije išla u prilog: imala sam 21, a on 45 godina. I za razliku od većine muškaraca koji bi se osetili polaskano zbog interesovanja mlađe žene, on je smatrao da bi bilo smešno da izađe sa devojkom koja bi po godinama mogla da mu bude ćerka. 

Pet godina kasnije, ludo sam zaljubljena u tog čoveka! Nikada pre nisam bila u vezi sa starijim muškarcem, niti sam ikada zamišljala da bi to moglo da se desi (iako mi je i sada Bred Pit privlačniji od Čejsa Kraforda, tako da je moguće da je oduvek postojalo nešto). Ali Ognjen je mlad u srcu, a ja imam ponešto od konzervativnih stavova, tako da smo se našli na sredini (danas ja imam 26, a on 50). On je zaluđen za krosfit trening, a ja u slobodno vreme čitam knjige. 

Uprkos Ognjenovom inicijalnom odbijanju, otkrili smo da imamo mnogo toga zajedničkog. Oboje smo motivisani i orijentisani na svoje ciljeve. (On je nekadašnji sportista, a danas je preduzetnik. Ja sam završila fakultet, želim uspešnu karijeru, ali i porodicu sa njim. Oboje volimo ljude i druženje i opsednuti smo svojim psima.) 

Uprkos našoj ljubavi, ljudi su nas opisivali svim mogućim pogrdnim definicijama: „Ona je sigurno sponzoruša i ima problematičan odnos sa ocem.“ „On mora da je perverznjak ili nezrela osoba, čim može da bude sa njom.“ Nekoliko puta doživela sam neprijatnost i na javnim mestima, pijane budale u klubovima su šaputale „Vidi ovu što je povela tatu“. Čak su i članovi naših porodica potrošili sate preklinjući nas da se odreknemo jedno drugog. Moje roditelje plaši svaka pomisao da on može biti otac moje dece. Njegova ćerka, koju je dobio vrlo mlad (samo šest godina je mlađa od mene), oseća snažnu lojalnost prema svojoj majci (njegovoj bivšoj ženi), pa me je teško prihvatila. U nekim trenucima svi imamo razlog da se osećamo neprijatno zbog naše veze. 

Potičem iz obične, prosečne porodice iz predgrađa. Imam fenomenalnog oca, ali je pitanje da li će ikada podržati moju vezu, iako Ognjen nikada pre mene nije izlazio sa mlađim ženama – bio je u braku sa ženom svojih godina i razveo se nekoliko godina pre nego što su nam se putevi ukrstili. I srećna sam što mogu da kažem da se u vezi sa starijim čovekom osećam kao da sam osvojila džek pot i kada su intimni trenuci u pitanju. Moj dečko je seksi i iza njega su godine tokom kojih je usavršio svoje veštine. Ne, ne treba mu vijagra da bi bio sa mnom. Da, on voli da se posveti mom zadovoljstvu. Srećna sam žena! 

Ipak, oboje smo dovoljno pametni da znamo da to što smo ludo zaljubljeni jedno u drugo možda i nije dovoljno. Njemu i dalje nije svejedno zbog mojih godina i misli da ću se jednog dana probuditi i zapitati se šta radim sa starim čovekom. Morali smo da razgovaramo o neizbežnosti mog dostizanja najboljih godina (šta god to značilo), u vreme kada njegove najbolje godine budu iza njega. Rastužuje me pomisao da ću ga verovatno nadživeti, ali me ipak neizmerno teši saznanje da sam dobila šansu da provedem vreme u ljubavi sa njim. On još ima nedoumice u vezi s potomstvom. Nije siguran da li bi mogao da krene sve iz početka. Meni je nezamislivo da ne stvorimo novi život iz naše ljubavi, ali plašim se da će moja deca biti zbunjena jer neće dobiti priliku da pored sebe imaju svog tatu onoliko koliko se inače podrazumeva. A onda se setim da je najvažnije da se deca rode u porodici koja je puna ljubavi, a to je nešto što našem domu nikada nije nedostajalo, a tako je bilo od samog početka našeg zajedničkog života, tek nekoliko nedelja posle našeg prvog izlaska. 

Srca su nam bila slomljena zbog komplikovanih okolnosti koje okružuju našu ljubav, ali zalečena su, lakoćom i radošću naše ljubavi. Bilo je nekoliko situacija kada smo pokušavali da ostavimo jedno drugo – ali nikada nismo uspevali da ostanemo dugo razdvojeni. Ne znamo šta nosi budućnost, ali sigurni smo da je zajednički život naš oblik savršenstva. Oboje verujemo u brak i želimo da nam se desi u pravom trenutku. Danas smo na mestu gde treba da budemo, jedno pored drugog. Tu i ostajemo.

loading…

Share Button
(Visited 1.155 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 2 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.