Ovo su TOKSIČNI MUŠKARCI, da li ste i vi jedan od njih ?

Share Button

Svoje „žrtve“ biraju pažljivo, i to su tačno određeni tipovi žena.

Toksični muškarci pomno biraju svoje žrtve. Žene se pod njihovim uticajem menjaju dok potpuno ne izgube svoj identitet, a onda on – manipulator stupa na scenu.

Otrovne muškarce privlači ovih 6 tipova žena:

Žene koje nemaju samopoštovanja

Toksični muškarci strahuju od samouverenih žena, jer znaju da sa njima ne mogu da manipulišu, a svesni su i da takve žene imaju visoke standarde, kada je odabir partnera u pitanju.

Uz nesigurne žene, bez samopouzdanja, oni se osećaju moćno.

Vrlo su drage i dobre

Manipulatori jako dobro znaju da će im život u vezi sa dobrom i mirnom ženom, punom razumevanja biti lagan, jer će često moći da radi šta želi. Svesni su da im takav tip žena neće prigovarati niti im vratiti istom merom.

Previše su osećajne

Kaže se kako se suprotnosti privlače, i to može zvučati romantično do određene granice, ali u slučaju kada su toksični muškarci u pitanju, to je sve samo ne poželjno.

Ovakvi tipovi žele uz sebe vrlo osećajnu ženu kojoj će moći da pričaju o sebi i svojim potrebama i problemima. A ona će strpljivo slušati, čak će ih žaliti.

U isto vreme njih neće zanimati što ona ima da kaže, niti kakve brige nju muče.

Veruju da ih mogu promeniti

Takve žene imaju romantične maštarije u glavi, pa naivno veruju kako je ljubav jača od svega i svakoga.

One su uverene kako lošeg muškarca mogu promeniti svojom ljubavlju, kako svojim primerom mogu pozitivno da utiču na njega.

Ali, to se ne događa, već se desi suprotno – toksični muškarci prenose sve negativno iz sebe na partnerku i na kraju su one te koje se osećaju loše, postaju nesretne i usamljene.

Razočarale su se u ljubav

Nije lako preboleti nekoga koga ste voleli ili zaboraviti kako vas je voljeni muškarac povredio. Toksični muškarci kao da imaju posebno razvijen njuh za žene koje su se jako razočarale u ljubav i upravo ih one privlače.

Tada koriste njihovu krhkost kako bi ih izmanipulisali i dobili ono što žele.

Ne postavljaju granice

Žene koje nisu dovoljno jake da postave određene granice, odnosno ne znaju reći „ne“, meta su manipulatora, jer i u tom slučaju rade što žele.

Takve žene, s druge strane, im sve dopuštaju jer ne žele da ih povede i pokušavaju da izbegnu sukobe gde god mogu.

(Telegraf.rs)Foto-ilustracija: Profimedia

Share Button
(Visited 284 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

nine + 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.